Nieuws archief

Speeldata seizoen 2013 bekend

Enige tijd geleden zijn we alweer gestart met de voorbereidingen van het seizoen 2013. In de tussenliggende periode zijn ook de speeldata door ons vastgesteld. Deze willen we uiteraard graag alvast met u delen zodat u ze wellicht al een plekje in uw agenda kunt geven.

Première Dinsdag 30 juli 2013
2e voorstelling Donderdag 1 augustus 2013
3e voorstelling Dinsdag 6 augustus 2013
4e voorstelling Donderdag 8 augustus 2013
5e voorstelling Dinsdag 13 augustus 2013
6e voorstelling Donderdag 15 augustus 2013
7e voorstelling Zaterdag 17 augustus 2013

SOR krijgt bijdrage van St. Ruinen 1865

De Stichting Openluchtspel Ruinen heeft onlangs een aanvraag ingediend voor een financiële bijdrage van Stichting Ruinen 1865. Aanleiding voor de aanvraag was de flinke investering in het decor die de SOR afgelopen seizoen heeft gedaan. De Stichting Ruinen 1865 heeft de aanvraag van de SOR gehonoreerd, waarmee een bedrag van € 1.300,- is toegewezen. De SOR is hier uiteraard zeer content mee.

De stichting Ruinen 1865 is één van de 14 SNS fondsen in Nederland, die ontstaan zijn na de fusie van de SNS Bank met Bondsspaarbanken en Nutsspaarbanken. Voorheen maakte de Stichting deel uit van de Bondsspaarbanken. Het doel van de stichting is het ondersteunen van activiteiten in de omgeving van Ruinen, Ruinerwold, Zuidwolde en Pesse. Activiteiten die in aanmerking komen voor steun zijn onder andere activiteiten op het gebied van: zorg en welzijn, natuur en milieu, kunst en cultuur, erfgoed, sport en recreatie.

Seizoen 2012 zit er op!

Zaterdag 18 augustus 2012 heeft de Stichting Openluchtspel Ruinen de laatste van haar 7 voorstellingen opgevoerd. Een zwoele zomeravond was het decor van de laatste 'Eerappels en pasta'. Bijna 400 bezoekers hebben genoten van deze laatste voorstelling. Wij laten alles weer bezinken en gaan alles afronden, om vervolgens weer met frisse moed aan de slag te gaan met de voorbereidingen voor het volgende theaterjaar. Iedereen bedankt voor zijn/haar komst en hopelijk tot volgend jaar!

Laatste week is ingegaan. Laatste kansen.

Alle leuke dingen gaan snel voorbij!! En dit is zeker dit seizoen van toepassing op het stuk 'Eerappels en pasta'! Donderdag 9 augustus hebben de spelers alweer de 4de van de 7 voorstellingen opgevoerd. De voorstelling was uitverkocht. Bijna 500 toeschouwers hebben genoten van een geweldige avond.

SOR

Kortom we zijn alweer over de helft. Vanavond is de 5de voorstelling. De weersverwachtingen voor deze week ziet er super uit om nog te knallen voor de laatste voorstellingen. Na vandaag hebben we donderdag 16-08 nog een voorstelling en le grand finale op zaterdag 18-08 (beiden aanvang om 20.30 uur). De reacties van het publiek kunnen gewoonweg niet beter zijn. Iedereen geniet met volle teugen van de voorstelling. Wilt u de spelers dus nog zien schitteren, dan heeft u na vandaag nog 2 kansen. Maak er dus gebruik van! Kaarten zijn te bestellen via TIP-Ruinen: 0522-471700. Hopelijk tot vanavond, en anders tot donderdag of zaterdag!

Lovende recensie Jacques d'Ancona in DVHN

Donderdag 2 augustus heeft Jacques d'Ancona een bezoek gebracht aan het Openluchttheater in Ruinen, alwaar hij de voorstelling 'Eerappels en Pasta' heeft bijgewoond. Lovende woorden in het DVHN van 4 augustus zijn hiervan het resultaat. Onderstaand de recensie.

DVHN_040812

DVHN_040812_1
Bron: DVHN, 04-08-2012 

Eerste voorstelling een succes

Gisteravond heeft de première plaatsgevonden van het Openluchtspel Ruinen. Circa 250 bezoekers hebben, gezien alle reacties, genoten van de voorstelling 'Eerappels en Pasta'. Met prima weersomstandigheden (op een klein buitje halverwege het 2e bedrijf na) hebben de spelers een prima voorstelling ten tonele gebracht. Ook de 'Miet en Griet' na afloop van de voorstelling, was een gezellige afsluiting van de avond, en zeker voor herhaling vatbaar!

Klik op onderstaande logo's voor artikelen over de première  en het seizoen 2012, inclusief foto-reportages.

Meppeler_Courant          DVHN       

Meppeler_Courant DVHN_2 Das_Mooi Hoogeveensche_Courant
 Meppeler_Courant  DVHN  Das_mooi_logo Logo_Hoogeveensche_courant 
01-08-2012 01-08-2012  01-08-2012 01-08-2012 

 

Dinsdag 31 juli; De Première. Wij zijn er klaar voor!

2012-repetitie1

Op dinsdag 31 juli a.s. is de première van het openluchtspel “Eerappels en Pasta” van Stichting Openluchtspel Ruinen. “Eerappels en Pasta” is een hilarisch spel in twee bedrijven over Drenten op vakantie in een hotel aan de Italiaanse kust. Het is een bewerking van het oorspronkelijk Engelse blijspel “Fish out of water”, geschreven door Derek Benfield, en vertaald door Nicolet Steemers. De regisseuse van Stichting Openluchtspel Ruinen (SOR), Marja Mulder, heeft het stuk bewerkt en geschikt gemaakt voor uitvoering in de open lucht.

Lees meer

Nog een weekje te gaan........

Dinsdag 31 juli, volgende week dinsdag dus, gaat het nieuwe seizoen van de Stichting Openluchtspel Ruinen weer van start. U bent allen weer van harte welkom in ons theater aan de Wolvenweg te Ruinen. Kijk gerust verder op de website voor meer informatie over het stuk en de data van de voorstellingen. 

Voorkant_programmablad-1