Nieuws archief

Het nieuwe seizoen is weer start gegaan

We zijn met het Openluchtspel al weer enige tijd bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2014. Het stuk is bekend, de spelersgroep is compleet en de voorbereidingen voor het nieuwe decor zijn alweer in volle gang. Zoals u op de website kunt lezen spelen we dit seizoen het stuk: "De Politie speelt vals".

Politie1

Kijk alvast rond op de website. De aankomende periode zullen wij u via de website, facebook  en twitter op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en leuke weetjes in aanloop naar de voorstellingen in juli en augustus.

De "Crisis op de camping" is tot een eind gekomen

Zaterdag 17 augustus j.l. heeft de Stichting Openluchtspel Ruinen de laatste voorstelling in een reeks van 7 ten tonele gebracht. Hiermee is alweer een eind gekomen aan het seizoen 2013. We hebben met veel plezier het stuk "Crisis op de camping" voor u gespeeld. Wij hopen dan ook dat u heeft genoten en dat we u ook in het nieuwe jaar weer in ons theater mogen verwelkomen. Wij nodig u nog graag uit om nog een berichtje in ons gastenboek te plaatsen. Dit stellen wij zeker op prijs. Tot 2014!

Recensie Dagblad van het Noorden

Dinsdag 6 augustus heeft Jacques J d' Ancona namens het Dagblad van het Noorden, net als voorgaande jaren, een bezoek gebracht aan ons openluchttheater in Ruinen, en heeft hij mogen genieten van de voorstelling "Crisis op de camping". Ieder jaar is de Sor weer verheugd op zijn komst en de recensie die hij op papier zet. Onderstaand is de recensie te zien. 

DVHN 080813 - 1 (Bron: DvhN d.d. 06-08-2013)

Eerste 3 voorstellingen een succes

Afgelopen dinsdag was alweer de derde voorstelling van het stuk crisis op de camping. Vanavond dus de vierde in een reeks van 7 voorstellingen. Gezien de reacties van het publiek wordt er een stuk neergezet die breed gewaardeerd wordt door jong en oud. Gelukkig zien de weersverwachtingen er ook vandaag weer goed uit, evenals afgelopen dinsdag. Mocht u nog een bezoek willen brengen aan één van onze voorstellingen dan kan dat dus vanavond nog (08-08) en volgende week op dinsdag (13-08), donderdag (15-08) en tijdens de laatste voorstelling op zaterdag 17 augustus. Kaarten zijn verkrijgbaar via TIP-Ruinen, tel: 0522 - 47 17 00. Hopelijk tot snel!

De kop is er af.........

Gisteravond heeft de première plaatsgevonden van het stuk "Crisis op de camping". Circa 200 bezoekers mocht de SOR verwelkomen in het theater. Ondanks de regen is het een zeer geslaagde avond geworden. De komende voorstellingsavonden zijn de weersverwachtingen erg goed. Op naar de voorstelling van morgen (donderdag 1 augustus)..... (er zijn nog kaarten beschikbaar).. Onderstaand de recensies van de première uit de Meppeler Courant van woensdag 31 juli 2013.

C284 Meppe13080113230 0001 C284 Meppe13080113260 0001

Openluchtspel Ruinen bij RTV Drenthe

Een afvaardiging van de Stichting Openluchtspel Ruinen heeft vanochtend een bezoek gebracht aan het radioprogramma "De Brink", gepresenteerd door Aaldert Oosterhuis. Jannes Haverkamp (Roelof Dijkman), Miep (Truida Niezing) en regisseur Richard Vrieze waren bij deze uitzending aanwezig. Via onderstaand link kunt u dit nogmaals beluisteren (op 35,57 min en 45,40 min).

Uitzending RTV Drenthe,"De Brink", 30 juli 2013 10.00 - 11.00 uur

Nieuwe zittingen in theater SOR

Afgelopen zaterdag heeft een groep vrijwilligers nieuwe zittingen aangebracht op de bestaande banken in het theater. De bezoekers hadden de afgelopen jaren af en toe al opmerkingen gemaakt over uit stekende bouten en slechte zittingen. Voor de SOR was dit het moment om hier meer aan de slag te gaan.

Lees meer

Het komt steeds dichterbij.........

Met nog 2,5 week voor de boeg komt de eerste voorstelling van seizoen 2013 steeds dichter bij. "Crisis op de camping" beloofd een hilarisch stuk te worden. Genieten gegarandeerd. De spelersploeg is al weer een aantal maanden onderweg met de repetities. Plezier hebben en lachen met elkaar staat voorop. Uiteraard ook hard werken om het stuk en de tekst goed in de vingers te krijgen. Iedereen heeft veel zin in de voorstellingen. Komt u ook? 30 juli is de eerste in een reeks van 7. Kijk onder 'agenda' voor de overige data. Wij hopen u in ons theater te mogen ontvangen.