Nieuws archief

Nieuwe regisseur

Mijn naam is Janneke Bruggink en ben vanaf dit jaar de nieuwe regisseur van de Stichting Openluchtspel Ruinen. Ik ben theatermaker, theaterdocent, actrice en regisseur. Theater maken vind ik het allerleukste om te doen en ik heb dan ook heel veel zin om met de mensen van de SOR aan de slag te gaan!

Lees meer

SOR in het nieuws

We hebben geluk gehad dat verschillende kranten de afgelopen weken aandacht hebben besteed aan de voorstellingen van de Stichting Openluchtspel Ruinen. Kranten zoals de Meppeler Courant, De Wolder Courant en het Ruunder Waopen. Onderstaan de artikelen.

Lees meer

Financiƫle bijdrage St. Ruinen 1865

Op 27 juni 2016 heeft de Stichting Openluchtspel Ruinen een aanzienlijke financiële bijdrage toegezegd gekregen van de Stichting Ruinen 1865 ten behoeve van de aanschaf van geluidsapparatuur voor in het theater. Hiervoor zijn we de Stichting Ruinen 1865 uiteraard zeer erkentelijk.

Lees meer

Kaartverkoop online gestart

Ondanks dat de kaartverkoop bij de TIP in Ruinen op 1 juni van start gaat, kunt u vanaf heden al kaarten bestellen via onze website. Via het kopje kaarten kunt u eenvoudig het formulier met uw gegevens invullen. U ontvangt een bevestiging van uw bestelling. Lekker makkelijk!!

Voorbereiding in volle gang

De repetities van "Met een ezel naar de boer" zijn in volle gang. De rollen zijn enige tijd geleden verdeeld en iedereen is zich volledig aan het inleven in zijn of haar rol. Tevens is de decorbouw gestart om weer een levensecht decor te realiseren. Daarnaast is de foto voor de alom bekende blikken platen reeds gemaakt en worden deze momenteel gedrukt in de fabriek.

Lees meer

De spelersgroep is bekend

Dit jaar hebben we weer een geweldige groep spelers bij elkaar weten te krijgen. De totale spelersgroep bestaat uit negen spelers. Vier hiervan hebben vorig jaar ook mee gedaan met het stuk “Woar doet ze ’t van”. Dit zijn Rolien Horlings, Paulien Smid, Truida Niezing en Jaap Santing.

Lees meer

Stukkeuze is bekend

Dit jaar speelt de SOR het stuk “Met een ezel naar de boer” en is geschreven door D.J. Eggengoor. De originele titel van dit stuk is “Zo’n heerlijk huisje buiten”. Het is een blijspel dat zich afspeelt op twee boerderijen midden in het dorp Ruinen.

Lees meer

Seizoen 2016 is gestart

Sinds oktober 2015 zijn we als Stichting alweer bezig met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. Dit begint zoals altijd met de stukkeuze. Samen met de regisseur wordt een selectie stukken doorgenomen om tot een uiteindelijke keuze te komen.

Lees meer